|
biskvitnih piškotov |
|
jagod |
|
pomaranče |
|
limone |
|
sladkorja v prahu |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
rumenjaka |
|
vaniljinega pudinga |
|
mleka |
biskvitni piškoti, jagode, pomaranče...
Jagode umijemo, očistimo in narežemo na lističe. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in pokapljamo z limoninim sokom. Pomaranči nad skledo ali krožnikom, kamor se bo natekel pomarančni sok, olupimo tako, da odrežemo tudi belo kožico, nato jih narežemo na koleščke.
V kozici zavremo 150 g sladkorja in 2 dl vode, dodamo koleščke pomaranč in pomarančni sok ter na blagem ognju kuhamo 15 minut. Pomarančni sirup pustimo, da se ohladi, nato rezine pomaranč damo v cedilo, da se odcedijo.
V skledi penasto zmešamo rumenjaka, 100 g sladkorja in vaniljin sladkor, nato primešamo pudingov prašek. V posodi zavremo mleko, primešamo zmes rumenjakov in pudinga, mešamo in na blagem ognju kuhamo 2 minuti, nato odstavimo in pustimo, da se ohladi. Med ohlajanjem kremo večkrat premešamo.
V pravokotno skledo ali steklen pekač zložimo plast biskvitnih piškotov in jih dobro navlažimo s pomarančnim sirupom. Na piškote namažemo plast kreme in nanjo naložimo jagode. Prekrijemo z drugo plastjo piškotov, ki jih navlažimo s preostalim pomarančnim sirupom, namažemo s kremo in obložimo z odcejenimi rezinami pomaranče. Sladico ponudimo dobro ohlajeno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.