evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kaneloni s krompirjem in paradižnikovo omako

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kaneloni s krompirjem in paradižnikovo omako
Sestavine
Št. oseb
listov testa za pripravo lazanje
krompirja
blitve
parmezana
majhna čebula
paradižnikove kaše
olja
soli
popra

Opis

testo za lazanje, krompir, blitva

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in na drobno naribamo. V manjši kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in korenček, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo nekaj minut. Nato dodamo paradižnikovo kašo, po okusu solimo in popramo ter pokrito dušimo še 10 minut. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še nekaj žlic vode.

Krompir olupimo in narežemo na kocke, blitvo očistimo in narežemo na trakove. Krompir in blitvo v manjši količini slane vode kuhamo 10 minut in dobro odcedimo.

Kuhan krompir in blitvo z vilicami malo zmečkamo, dodamo parmezan, po okusu solimo in popramo. Liste testa skoraj do mehkega skuhamo v slani vodi, nato jih zložimo na čist prtič, da se dobro odcedijo. Na krajši konec vsakega lista damo zvrhano žlico krompirjevega nadeva in zvijemo. Po 3 zvitke zložimo na krožnik in jih prelijemo s paradižnikovo omako.