|
stročjega fižola |
|
suhih listov za lazanjo |
|
tankih rezin šunke |
|
paradižnikove omake za testenine |
|
sira |
|
soli |
|
popra |
|
mleka (za bašamel) |
|
čebule |
|
poprovih zrn |
|
lovorov list |
|
masla |
|
moke |
stročji fižol, listi za lazanjo, rezine šunke, paradižnikova omaka za testenine...
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Najprej pripravimo bešamelno omako, in sicer tako, da v lonec vlijemo mleko, dodamo čebulo, poprova zrna in lovorov list in skoraj zavremo. Tik pred vreliščem odstavimo z ognja in pustimo, da se sestavine prepojijo.
Fižol skuhamo v vreli slani vodi, odcedimo in odstavimo.
Skuhamo še liste za lazanjo, odcedimo in položimo na kuhinjsko krpo, da se osušijo.
Na vsak list lazanje položimo rezino šunke, fižol pa razdelimo na 8 porcij. Položimo jih na šunko in zvijemo v zvitek skupaj z listom lazanje.
Dokončamo bešamelno omako, tako da precedimo mleko in zavržemo začimbe. V ponvi razpustimo maslo, dodamo moko in pražimo nekaj minut. Potem odstavimo z ognja in počasi zalijemo z mlekom. Ves čas mešamo. Potem vrnemo posodo na ogenj in počasi zavremo. Ne pozabimo mešati!
V pekač zlijemo paradižnikovo omako. Nanjo drugega ob drugem položimo kanelone in prelijemo z bešamelno omako. Potresemo s sirom in pečemo 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.