|
svinjskega vratu brez kosti |
|
stročjega fižola |
|
zreli paradižniki |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
svežega ali1 žlička posušenega šetraja |
|
čiste kokošje ali zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
|
masla |
|
moke |
|
sesekljanega peteršilja |
svinjski vrat, krompir, stročji fižol
Meso narežemo na kocke, ga posolimo in popramo. Fižol očistimo in narežemo na koščke, paradižnik zrežemo na kocke. V posodi segrejemo olje, dodamo kocke mesa, pražimo in mešamo nekaj minut, da se meso popeče.
Dodamo fižol ter naprej mešamo in pražimo še kakšno minuto. Nato prilijemo juho, dodamo šetraj, zavremo in pokrito dušimo toliko časa, da se fižol skoraj skuha. Moko in maslo zgnetemo v kroglico.
Dodamo paradižnik in kuhamo še toliko časa, da se fižol zmehča. Nato vmešamo masleno kroglico, prevremo in počakamo, da se malo zgosti, nazadnje jed potresemo s peteršiljem. Ker lahko jed naslednji dan pogrejemo, je pripravimo malo večjo količino.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.