|
tunine v slanici |
|
masla |
|
sesekljana čebula |
|
sesekljanega česna |
|
naribana korenčka |
|
moke |
|
curryja |
|
olupljenega paradižnika (lahko iz pločevinke) |
|
riža |
|
manjši zeleni bučki |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
tuna, korenček, bučka
Tunino dobro odcedimo, tekočino prihranimo. V posodi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo, česen in korenček, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti. Potresemo z moko, dodamo curry, naprej mešamo in pražimo 1 do 2 minuti.
Med mešanjem prilijemo tekočino od tunine in 2 dl vrele vode. Ko je zmes gladka, prilijemo še 5 dl vrele vode in zavremo. Dodamo riž in na zmernem ognju kuhamo 5 minut. Nato dodamo nasekljan paradižnik, nadrobljeno tunino in narezani bučki. Pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha in zelenjava zmehča, po potrebi prilijemo še malo vrele vode.
Nazadnje po okusu dosolimo in popramo, potresemo s peteršiljem in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.