Paella

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paella
Sestavine
Št. oseb
masla
mleta pekoča paprika
riža
mletega žafrana
rdeča čebula
nepekoči feferon
belega vina
piščančji file
škampov
kalamarov
svinjskega fileja
graha
rdeče paprike
zelene paprike
kokošje instantne juhe
soli
popra

Opis

Riž, škampi, kalamari, piščanec, svinjina, zelenjava

Priprava

1. Papriko in feferon očistimo ter odstranimo semena. Narežemo na tanke trakove.

2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Čebulo prepražimo skupaj z 20 g masla in pekočo mleto papriko. Ko zarumeni, ponev odstavimo z ognja in vanjo damo riž. Premešamo, vrnemo na štedilnik, zalijemo z vinom in potresemo z žafranom. Mešamo, da tekočina izhlapi.

3. Papriko, feferon in grah vržemo v ponev ter zalijemo z juho. Ves čas mešamo.

4. Segrejemo in popečemo na trakove narezano meso. Meso vzamemo iz ponve ter to ponovimo s kalamari in škampi. Medtem zmešamo žlico masla, pekočo mleto papriko, vse skupaj

5. Ko je riž kuhan, ga zmešamo z mesom, kalamari in škampi. Solimo in popramo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.