|
masla |
|
mleta pekoča paprika |
|
riža |
|
mletega žafrana |
|
rdeča čebula |
|
nepekoči feferon |
|
belega vina |
|
piščančji file |
|
škampov |
|
kalamarov |
|
svinjskega fileja |
|
graha |
|
rdeče paprike |
|
zelene paprike |
|
kokošje instantne juhe |
|
soli |
|
popra |
Riž, škampi, kalamari, piščanec, svinjina, zelenjava
1. Papriko in feferon očistimo ter odstranimo semena. Narežemo na tanke trakove.
2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Čebulo prepražimo skupaj z 20 g masla in pekočo mleto papriko. Ko zarumeni, ponev odstavimo z ognja in vanjo damo riž. Premešamo, vrnemo na štedilnik, zalijemo z vinom in potresemo z žafranom. Mešamo, da tekočina izhlapi.
3. Papriko, feferon in grah vržemo v ponev ter zalijemo z juho. Ves čas mešamo.
4. Segrejemo in popečemo na trakove narezano meso. Meso vzamemo iz ponve ter to ponovimo s kalamari in škampi. Medtem zmešamo žlico masla, pekočo mleto papriko, vse skupaj
5. Ko je riž kuhan, ga zmešamo z mesom, kalamari in škampi. Solimo in popramo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.