Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

neda ukraden Svet24.si

FOTO: Neda, babica treh vnukov, je dopolnila 69 ...

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

meghan harry Svet24.si

Harry in Meghan sta bila ostro napadena, brani ju ...

marijana Njena.si

Ljubezen na vasi: Ima voditeljica dvojčico?

luka_basi21 Njena.si

Vesela novica za oboževalce Luke Basija

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos ananas (srednje velik)
60 g zmehčano maslo
2 žlički Javorjev sirup
60 ml rum
150 g rikota
2 žlici sladkor v prahu
1 strok vanilija

Opis

Posladkajte se z najbližjimi.

Priprava

1. Ananas olupimo, narežemo na četrtine, mu odstranimo osrednji trd del in ga narežemo na rezine.

2. Zmešamo maslo, javorjev sirup in 4 cl ruma. V tej mešanici eno uro mariniramo rezine ananasa.

3. Potem jih popečemo na vroči rešetki – na vsaki strani 4 minute. Med peko jih premažemo s preostalo marinado.

4. Za pomako zmešamo rikoto, sladkor, sredico vaniljevega stroka in preostali rum ter postrežemo s pečenimi ananasovimi rezinami.