uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

POR1703033Z-zzswe5174 Reporter.si

Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom ...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos ananas (srednje velik)
60 g zmehčano maslo
2 žlički Javorjev sirup
60 ml rum
150 g rikota
2 žlici sladkor v prahu
1 strok vanilija

Opis

Posladkajte se z najbližjimi.

Priprava

1. Ananas olupimo, narežemo na četrtine, mu odstranimo osrednji trd del in ga narežemo na rezine.

2. Zmešamo maslo, javorjev sirup in 4 cl ruma. V tej mešanici eno uro mariniramo rezine ananasa.

3. Potem jih popečemo na vroči rešetki – na vsaki strani 4 minute. Med peko jih premažemo s preostalo marinado.

4. Za pomako zmešamo rikoto, sladkor, sredico vaniljevega stroka in preostali rum ter postrežemo s pečenimi ananasovimi rezinami.