Kodrasti rezanci v smetanovi omaki z bučkami in grahom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kodrasti rezanci v smetanovi omaki z bučkami in grahom
Sestavine
Št. oseb
kodrastih rezancev
mali zeleni bučki
skodelica izluščenega graha
mladi čebulici ali 1 manjša bela čebula
korenček
masla
sladke smetane
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

kodrasti rezanci, bučke, korenček...

Priprava

Bučki narežemo na kolešček ali rezinice, čebulici sesekljamo, korenček narežemo na paličice ali na grobo naribamo. V kozici stopimo maslo, dodamo čebulico in popražimo, da postekleni, nato dodamo korenček, grah in bučke. Mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča, solimo in popramo ter prilijemo smetano. Na blagem ognju pokrito kuhamo še 10 do 15 minut.

Medtem v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin in solimo. V krop stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako. Po želji jih lahko potresemo še s parmezanom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.