|
kodrastih rezancev |
|
mali zeleni bučki |
|
skodelica izluščenega graha |
|
mladi čebulici ali 1 manjša bela čebula |
|
korenček |
|
masla |
|
sladke smetane |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
kodrasti rezanci, bučke, korenček...
Bučki narežemo na kolešček ali rezinice, čebulici sesekljamo, korenček narežemo na paličice ali na grobo naribamo. V kozici stopimo maslo, dodamo čebulico in popražimo, da postekleni, nato dodamo korenček, grah in bučke. Mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča, solimo in popramo ter prilijemo smetano. Na blagem ognju pokrito kuhamo še 10 do 15 minut.
Medtem v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin in solimo. V krop stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako. Po želji jih lahko potresemo še s parmezanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.