|
ananas |
|
sladkor |
|
kokosovi piškoti |
|
maslo |
|
kremni sir |
|
grški jogurt |
|
Mleti mandlji |
|
vanilija |
|
jajca |
|
kokosova smetana (v pločevinki) |
|
sladkor |
|
vanilija |
Mmmmmm, tole je slastno!
1. V ponvici zmešamo koščke ananasa z dvema žlicama sladkorja, zavremo in kuhljamo 6–8 minut, da skoraj vsa tekočina povre. Odstavimo in počakamo, da se popolnoma ohladi.
2. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Piškote zmeljemo v mešalniku v drobtine. Dodamo maslo in zmešamo. Z maso obložimo dno okroglega pekača.
3. V skledi zmešamo kremni sir s preostalim sladkorjem, dodamo jogurt, mandlje in vaniljo. Vmešamo še jajca, dodamo ananas in vlijemo na testo.
4. Pečemo 35–40 minut, vzamemo pekač iz pečice in eno uro počakamo, da se pita ohladi. Potem jo postavimo za vsaj 4 ure v hladilnik.
5. Postrežemo jo s stepemo kokosove smetano, ki smo jo rahlo sladkali in ji dodali vaniljo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.