golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

Asteroid Apofis Svet24.si

Letel bo bližje nam kot Luni, Nasa svari pred ...

galaxy-3608029_1280 Petisvet.si

Kaj ste bili pred smrtjo: poiščite svojo letnico...

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

saška omeragić Njena.si

Grenka resnica o Saški iz Ljubezni po domače

Čas priprave:

Skupni čas 3 h 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g rdeča pesa
100 g maslo
200 g temna čokolada
1 vrečka vaniljin sladkor
150 g sladkor
3 kosi jajca
100 g moka
25 g Kakav v prahu
1 ščepec solni cvet

Opis

Nenavadna kombinacija.

Priprava

Neolupljeno peso položite v vrelo vodo in jo skuhajte do mehkega. Nato jo malce ohladite, olupite, na grobo narežite in denite v blender. Dobiti morate približno 400 g kuhane pese.

Medtem segrejte pečico na 180 stopinj Celzija (ventilatorsko na 160) in namastite oz. s papirjem za peko obložite pekač velikosti 20 x 30 cm.

Grobo narežite čokolado in maslo, denite v blender k vroči pesi ter zmeljite do gladkega. Vroča pesa bo stopila maslo in čokolado.

V večji skledi z električnim mešalnikom stepajte jajca in sladkor približno 5 minut, da dobite gosto bledo peno. Dodajte mešanico z rdečo peso in previdno umešajte (testo bo čudne barve). Na vse skupaj presejte še moko in kakav ter ponovno rahlo umešajte.

S testom napolnite pekač in pecite od 30 do 40 minut. Brownije po želji takoj potresite s solnim cvetom. Pustite jih v pekaču, da se popolnoma ohladijo, nato jih narežite.