|
moke |
|
pecilnega praška |
|
sladkorja |
|
jajca |
|
kisle smetane |
|
neškropljena limona |
|
sončničnega olja |
|
sladkorja v prahu |
|
limoninega soka |
moka, limona, kisla smetana
Tortni model s premerom 20 cm namastimo in dno obložimo s papirjem za peko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
V skledo presejemo moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom, in dodamo sladkor. Posebej stepemo jajca, vmešamo kislo smetano, nastrgano lupinico in sok limone ter olje. Jajčno zmes primešamo moki in dobro zmešamo, da dobimo gladko testo.
Testo stresemo v pripravljen model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 45 minut.
V kozici zmešamo limonin sok in sladkor za sirup, pristavimo ter na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se sladkor stopi in sirup začne gostiti. Površino pečenega kolača večkrat prebodemo in premažemo s sirupom. Kolač pustimo, da se popolnoma ohladi, in ga šele nato vzamemo iz modela.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.