|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
srednje velika jajca |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
kakava v prahu |
|
čokolade v prahu |
|
zmletih klinčkov (po želji) |
|
rdečega vina |
|
na grobo nasekljanih orehov |
Sestavine za daljši podolgovat model: maslo, moka, čokolada v prahu, kakav...
V manjši skledi moko zmešamo s pecilnim praškom, kakavom, čokolado in klinčki. Podolgovat model dobro namastimo.
V večji skledi penasto umešamo maslo ali margarino s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Ko je zmes rahla, postopoma dodajamo jajca in vsako vmešavamo 1/2 minute. Nato izmenično in po obrokih primešamo moko in vino, nazadnje pa še orehe.
Pečico vklopimo na 180 stopinj. Testo stresemo v model in površino poravnamo. Model postavimo v neogreto pečico in pečemo 1 uro. Pečen kolač pustimo še 10 minut v modelu, nato ga zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.