|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
jajca |
|
moke |
|
kakava v prahu |
|
pecilnega praška |
|
nastrgane temne čokolade |
|
malin |
|
kisle smetane |
|
sladkorja v prahu |
|
sladke smetane za stepanje |
|
vaniljinega sladkorja |
|
utrjevalca za smetano |
|
temne čokolade za obliv |
biskvitno testo, čokolada, maline
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Daljši pravokotni model namažemo z maslom. Za testo penasto umešamo maslo ali margarino, sladkor in vaniljin sladkor. Postopoma med mešanjem primešamo jajca in vsako vmešavamo toliko časa, da se sestavine spojijo.
Moko, kakav in pecilni prašek zmešamo in presejemo. V zmes masla in jajc postopoma primešamo zmes moke in kakava, nazadnje na rahlo primešamo še čokolado. Testo stresemo v model in ga poravnamo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Ali je testo pečeno, preverimo z zobotrebcem. Ko je testo pečeno, model postavimo na mrežico in pustimo, da se ohladi.
Za nadev kislo smetano zmešamo s sladkorjem v prahu. Sladko smetano, utrjevalec in vaniljin sladkor stepemo in narahlo zmešamo s kislo smetano. Ohlajeno testo prerežemo, na spodnjo plast namažemo plast smetanove kreme, nanjo naložimo maline in jih prekrijemo s kremo. Na vrh položimo drugo plast testa in jo premažemo s preostankom smetanove kreme. Sladico damo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Čokolado nalomimo na koščke, damo v posodico in stopimo nad soparo. Sladico oblijemo s stopljeno čokolado. Ko se čokolada strdi, sladico narežemo ter rezine okrasimo z ostružki čokolade in malinami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.