|
polnozrnatih keksov |
|
stopljenega masla |
|
sladke smetane za stepanje |
|
pasirane skute |
|
malin |
|
sladkorja |
|
želatine v listih |
|
utrjevalca za smetano |
|
sladkorja v prahu |
polnozrnati keksi, skuta, smetana
Za piškotno podlago najprej kekse zdrobimo, prelijemo s stopljenim maslom in zmešamo. Kovinske obodce, kakršne uporabljamo za krofe, postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. V vsakega damo del piškotne zmesi in jo dobro potlačimo, nato postavimo za 30 minut v hladilnik, da se strdi. Če obodcev nimamo, z zmesjo obložimo dno tortnega modela.
Nekaj najlepših malin prihranimo za okras, preostale s 100 g sladkorja zmiksamo. Liste želatine za 10 minut namočimo v hladni vodi. 200 g smetane stepemo.
. Zmiksane maline in 4 žlice vode zavremo, dodamo ožeto želatino, odstavimo in mešamo, da se želatina stopi. Ko se želatinasta zmes malce ohladi, primešamo skuto, nato previdno primešamo še čvrsto stepeno smetano. S kremo napolnimo obodce s piškotno podlago in jih znova damo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se krema popolnoma strdi.
Preostalo smetano, utrjevalec in 50 g sladkorja v prahu stepemo, nato primešamo še nekaj zmečkanih malin, da smetanova krema dobri barvo. Nazadnje obodce odstranimo, tortice damo na krožnike, na vrh vsake nabrizgamo kupček smetanove kreme in jo okrasimo s celo malino.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.