|
pločevinka hrušk |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
jajca |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
kakava v prahu |
|
nastrgane temne čokolade (lahko 1/2 temne in 1/2 mlečne) |
|
sladke smetane za stepanje |
|
vaniljinega sladkorja |
|
urtjevalca za smetano |
|
goste kisle smetane ali smetane za kuhanje |
|
sladkorja |
|
čokoladnih ostružkov za okras |
Sestavine za biskvit in kremo
Hruške damo v cedilo, da se dobro odcedijo, sok prestrežemo in prihranimo. Pravokotni pekač velikosti 30 x 40 cm namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in kakavom. V skledi penasto umešamo maslo ali margarino, sladkor in vaniljin sladkor. Postopoma primešamo jajca in vsako vmešavamo 1/2 minute. Nato primešamo moko s kakavom in nazadnje še nastrgano čokolado.
Testo damo v pekač in ga poravnamo. Hruške narežemo na rezine in z njimi obložimo testo, nekaj jih prihranimo za okras. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Ko je testo pečeno, pekač preložimo na mrežico, da se ohladi.
Smetano za stepanje z vaniljinim sladkorjem in utrjevalcem čvrsto stepemo. V drugi skledi kisli smetani dodamo 50 g sladkorja in 0,5 dl nacejenega hruškovega soka ter dobro zmešamo. Narahlo primešamo stepeno smetano. Kremo namažemo na ohlajeno testo s hruškami in z vilicami nabrazdamo. Testo razrežemo na rezine in jih obložimo z rezinami hrušk in potresemo s čokoladnimi ostružki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.