|
Česen |
|
krompir |
|
maslo |
|
mleko |
|
goveja juha |
|
Toast kruh |
|
Smetana |
|
sol (po okusu) |
|
Mleti poper (po okusu) |
|
muškatni orešček |
|
Drobnjak (po okusu) |
Veste, da je česen zelo učinkovit pri slabokrvnosti, utrujenosti in ščiti pred onesnaženim okoljem? Torej, nikar ne skoparite, ko ga dodajate juham, mesu, ribam in solatam. Tokrat smo za vas pripravili recept za odlično česnovo juho.
Olupite česen. Dva stroka pustite cela, preostale pa drobno sesekljajte. Olupite krompir in ga zrežite na koščke. V kozici segrejte pol masla in na njem popražite krompir in česen. Prilijte mleko in juho, vse skupaj solite in kozico pokrijte. Juha naj vre 20 minut.
V tem času pripravite kruhove kocke. Preostala dva stroka česna zrežite na rezine, toast pa zrežite na majhne kocke. Stresite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih zlato zapecite pri 200 stopinjah. Ko pozlatijo, jih potresite z rezinami česna in olivnim oljem ter jih še malce zapecite.
Ko se krompir zmehča, juho pretlačite s paličnim mešalnikom in ji dodajte še smetano. Začinite jo s soljo, poprom in muškatom ter dodajte še polovico masla. Juho porazdelite po skodelicah, jo potresite s popečenimi kruhovimi kockami in okrasite z drobnjakom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.