|
krompir |
|
maslo |
|
mleko |
|
čebula |
|
Strok česna |
|
Rastlinsko olje |
|
Mleto goveje meso |
|
paradižnikova mezga |
|
Korenje |
|
Vložen grah |
|
Vložena koruza |
|
goveja juha |
|
Tedi sir za ribanje |
|
Omaka Worchester |
|
timijan |
|
Mleti črni poper (po okusu) |
|
sol (po okusu) |
Danes je malo manj tistih pastirjev, ki še - vsaj v naših krajih - ki živijo polnomadsko življenje in skrbijo za živali. A tradicija, kaj so nekoč radi na prostem skuhali pastirji, se je ohranila. Tako vam danes predstavljamo okusen recept za pastirsko pito s pirejem oziroma "shepherd's pie".
Očiščen in na kocke narezan krompir skuhajte v osoljeni vodi. Nato ga odcedite, dodajte maslo, mleko, sol in ga pretlačite. Na koncu krompir stepite v gladko kašo.
Čebulo in česen očistite in drobno sesekljajte. V ponvi na olju prepražite do zlato rjave barve. Nato dodajte goveje meso, sol, poper, sesekljan timijan in prepražite.
Vmešajte paradižnikovo mezgo, worcestrsko omako, drobno narezano olupljeno korenje, grah in koruzo. Prilijte juho in kuhajte približno 10 minut.
Na dno pekača dajte mesno mešanico in nanjo razporedite krompirjev pire. Posujte z naribanim sirom in postavite v ogreto pečico. Pri 160 °C pecite približno 45 minut. Pred serviranjem okrasite s svežim timijanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.