|
olje |
|
Česen |
|
čebula |
|
krompir |
|
zelenjavna osnova |
|
mleko |
|
kodrolistni ohrovt |
|
sol |
|
poper |
Bogata z vitamini in vlakninami.
Česen in čebulo olupite in sesekljajte. Krompir olupite in narežite na kocke. Ohrovtu odstranite odebeljena stebla in ga grobo narežite.
V večji posodi segrejte olje in na njem približno 5 minut dušite čebulo, česen in krompir. Zalijte z jušno osnovo in kuhajte približno 15 minut, da se krompir zmehča.
Dodajte mleko in ohrovt, zavrite ter kuhajte približno 3 minute, da ohrovt delno oveni.
Juho gladko zmeljite s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Po okusu jo začinite s soljo in poprom ter po želji ponudite s prepraženimi mandlji, čipsom iz ohrovta in kislo smetano.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.