|
masla |
|
velikih krompirjev |
|
gob |
|
sesekljanega svežega rožmarina |
|
sesekljanega drobnjaka |
|
sesekljan česen |
|
sladke smetane |
|
soli |
|
popra |
maslo, mlad krompir, gobe, rožmarin, drobnjak, česen, sladka smetana
Krompir narežemo na tanke ploščice, v slani vodi jih kuhamo 2 minuti in dobro odcedimo. Gobe očistimo in narežemo na lističe. Porcelanast ali steklen pekač namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Približno četrtino krompirja zložimo v pekač, nanj damo tretjino gob, potresemo s česnom, z rožmarinom in drobnjakom, solimo in popramo. Postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine, na vrhu naj bo plast krompirja.
Vse enakomerno prelijemo s smetano, solimo in popramo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut, da se krompir na vrhu zlato in hrustljavo zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.