nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Rezanci s panceto, šparglji in grahom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci s panceto, šparglji in grahom
Sestavine
Št. oseb
špargljev
graha
čebula
na kockice narezane prekajene pancete ali ostankov šunke in pršuta
masla
sladke smetane
rezancev
soli
popra

Opis

šparglji, grah, čebula, prekajena panceta, maslo, rezanci

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na koleščke, vršičke po dolžini prepolovimo. Čebulo na drobno sesekljamo. V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin.

V visoki ponvi najprej prepražimo kockice pancete brez dodane maščobe in jih preložimo na krožnik. Nato v ponvi stopimo maslo, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni.

Čebuli dodamo koleščke špargljev in grah, premešamo in pražimo kakšno minuto, nato prilijemo zajemalko vroče vode, zavremo in pokrito dušimo približno 10 minut.

Ko voda za kuhanje testenin zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo tako, da ostanejo pod zobmi še čvrsti. Takoj, ko so kuhani, jih odcedimo in stresemo v ogreto skledo.

Omaki dodamo še špargljeve vršičke, panceto, prilijemo smetano in prevremo. Nazadnje po okusu dosolimo in popramo ter prelijemo po testeninah.

#obraziavenija
obraziavenija