|
špargljev |
|
graha |
|
čebula |
|
na kockice narezane prekajene pancete ali ostankov šunke in pršuta |
|
masla |
|
sladke smetane |
|
rezancev |
|
soli |
|
popra |
šparglji, grah, čebula, prekajena panceta, maslo, rezanci
Šparglje očistimo in narežemo na koleščke, vršičke po dolžini prepolovimo. Čebulo na drobno sesekljamo. V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin.
V visoki ponvi najprej prepražimo kockice pancete brez dodane maščobe in jih preložimo na krožnik. Nato v ponvi stopimo maslo, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni.
Čebuli dodamo koleščke špargljev in grah, premešamo in pražimo kakšno minuto, nato prilijemo zajemalko vroče vode, zavremo in pokrito dušimo približno 10 minut.
Ko voda za kuhanje testenin zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo tako, da ostanejo pod zobmi še čvrsti. Takoj, ko so kuhani, jih odcedimo in stresemo v ogreto skledo.
Omaki dodamo še špargljeve vršičke, panceto, prilijemo smetano in prevremo. Nazadnje po okusu dosolimo in popramo ter prelijemo po testeninah.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.