|
večjih krompirjev |
|
mladega zelenega stročjega fižola (lahko zamrznjenega) |
|
rdeče čebule |
|
ali 160 g (1 ali 2 pločevinki) tunine |
|
(manjša pločevinka) koruze |
|
soli in popra |
|
olivnega olja |
|
do 3 žlice jabolčnega kisa |
krompir, mladi zeleni stročji fižol, tunina...
Neolupljen krompir skuhamo, nato ga ohladimo, olupimo in narežemo na ploščice. Stročji fižol skuhamo v malo osoljeni vodi. Ko je kuhan, vendar še čvrst, ga prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Čebulo olupimo, narežemo na tanke lističe in namočimo v mrzli vodi.
Narezan krompir in odcejen fižol damo v skledo, potresemo z odcejeno čebulo, z odcejeno in nadrobljeno tunino in odcejeno koruzo. V kozarčku s pokrovom zmešamo sol, poper, olje in kis ter enakomerno prelijemo po solati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.