|
očiščene in na kose narezane hobotnice in lignjev |
|
večjih krompirjev |
|
velike bele čebule |
|
belega vina |
|
dolge zelene paprike |
|
manjše kumare |
|
paradižnikov |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli in popra |
|
olivnega olja |
|
belega vinskega kisa |
na kose narezana hobotnica in lignji, krompir, belo vino, zelena paprika....
Očiščeno in na približno 3 cm velike kose narezano hobotnico in na koleščke narezane lignje damo za nekaj ur v zamrzovalnik, ker se tako najbolje zmehča. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga takoj olupimo, narežemo na kocke, damo v skledo, prelijemo z 2 žlicama olja in s kisom.
Čebulo narežemo na lističe. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni. Nato dodamo hobotnico in lignje, mešamo in pražimo 3 minute, prilijemo vino, pokrijemo in na zmernem ognju dušimo do mehkega. Med dušenjem solimo in popramo ter prilijemo 1 skodelico vroče vode, da se ne prismodi.
Ko se hobotnica in lignji malo ohladijo, jih dodamo krompirju. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke, jo dodamo solati, nazadnje dodamo še peteršilj, vse dobro premešamo in pustimo, da se ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.