Bulgur s popečenim sirom, kumaro in češnjevci v solati

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bulgur s popečenim sirom, kumaro in češnjevci v solati
Sestavine
Št. oseb
(1 skodelica) bulgurja (lahko kuskusa)
sira za žar
manjše kumare
češnjevega paradižnika
soli in popra
olivnega olja
do 2 žlici vinskega kisa
sesekljanega peteršilja

Opis

bulgur (lahko kuskus), sir za žar, kumara, češnjevi paradižniki...

Priprava

Bulgur v slani vodi skuhamo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Ko je kuhan, ga stresemo v skledo, premešamo in pustimo, da se ohladi.

Sir narežemo na kocke in jih v ponvi popečemo. Kumaro umijemo in narežemo na koleščke, če ima zelo debelo lupino, jo pred tem olupimo. Paradižnike prepolovimo in jih posolimo.

Ohlajenemu bulgurju dodamo popečen sir, prepolovljene paradižnike in koleščke kumare, premešamo in po potrebi dosolimo in popramo. Nato vse prelijemo z oljem in kisom, potresemo s peteršiljem in premešamo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.