Morska rižota z divjim rižem

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Morska rižota z divjim rižem
Sestavine
Št. oseb
mešanice parboiled in divjega riža
bele čebule
škampov
manjših lignjev ali mladih sipic
olivnega olja
belega vina
soli in popra
zdrobljenega feferončka
vrele čiste zelenjavne juhe
sesekljanega peteršilja

Opis

mešanica parboiled in divjega riža, bela čebula, škampi, lignji, olivno olje...

Priprava

Čebulo na drobno sesekljamo, lignje narežemo. V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo steklasto popražimo. Nato dodamo lignje, premešamo in popražimo.

Ko tekočina povre, dodamo riž, solimo in popramo, dodamo feferonček premešamo in prilijemo vino. Nato dodamo škampe in prilijemo vročo juho. Pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha. Nazadnje primešamo peteršilj in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.