Morska rižota s šparglji

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Morska rižota s šparglji
Sestavine
Št. oseb
špargljev
zamrznjenih rakovih repkov
večjih lignjev
bele čebule
stebla belušne zelene
olivnega olja
suhega belega vina
vrele čiste zelenjavne juhe
soli in popra

Opis

šparglji, rakovi repki, lignji

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na koščke, vršičke po dolžini prepolovimo. Lignje narežemo na koleščke ali trakce. Čebulo in zeleno na drobno sesekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo lignje, naprej mešamo in pražimo približno 2 minuti. Prepraženim lignjem primešamo rakce, zeleno in koščke špargljev, vršičke shranimo, ker jih bomo dodali kasneje. Na hitro popražimo, nato dodamo riž, premešamo in zalijemo z vinom.

Ko alkohol izpari, prilijemo vrelo juho, zavremo in pokrito dušimo približno 10 minut. Vmes prilijemo še toliko vrele vode, da je riž komaj pokrit, po okusu solimo in popramo. Ko je riž skoraj kuhan, dodamo še vršičke špargljev, premešamo in kuhamo 2 minuti., nato odstavimo in pokrito pustimo stati še 3 minute.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.