|
špargljev |
|
zamrznjenih rakovih repkov (ali 150 g svežih) |
|
večji lignji |
|
bela čebula |
|
steblo belušne zelene |
|
olivnega olja |
|
suhega belega vina |
|
vrele čiste zelenjavne juhe |
|
soli |
|
popra |
šparglji, rakovi repki, lignji, čebula
Šparglje očistimo in narežemo na koščke, vršičke po dolžini prepolovimo. Lignje narežemo na koleščke ali trakce. Čebulo in zeleno na drobno sesekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo lignje, naprej mešamo in pražimo približno 2 minuti. Prepraženim lignjem primešamo rakce, zeleno in koščke špargljev, vršičke shranimo, ker jih bomo dodali kasneje. Na hitro popražimo, nato dodamo riž, premešamo in zalijemo z vinom.
Ko alkohol izpari, prilijemo vrelo juho, zavremo in pokrito dušimo približno 10 minut. Vmes prilijemo še toliko vrele vode, da je riž komaj pokrit, po okusu solimo in popramo. Ko je riž skoraj kuhan, dodamo še vršičke špargljev, premešamo in kuhamo 2 minuti., nato odstavimo in pokrito pustimo stati še 3 minute.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.