|
večja pločevinka tunine v olivnem olju |
|
bele moke |
|
polnozrnate moke |
|
suhega kvasa |
|
tople vode |
|
soli |
|
olivnega olja |
|
rdeče čebule |
|
črnih izkoščičenih oliv |
|
soli in popra |
Sestavine za velik pekač: tunina v olivnem olju, bela in polnozrnata moka, 1 večja pločevinka tunine v olivnem olju, olive, čebula.... 2 skodelici (300 g) bele moke
Obe vrsti moke stresemo v plitvo skledo, pomešamo s soljo in suhim kvasom, prilijemo toplo vodo in z rokami ali s kavlji mešalnika dobro zgnetemo. Testo oblikujemo v kepo, skledo pokrijemo in postavimo za približno 1 uro na toplo, da vzhaja.
Čebulo olupimo in narežemo na koleščke. V ponvi segrejemo 4 žlice olja, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da se čebula zmehča, vendar ne sme porjaveti. Odstavimo, solimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Vzhajano testo na pomokani delovni površini pregnetemo, nato ga razvaljamo in položimo v pekač. Obložimo ga s čebulo, nadrobljeno tunino in na koleščke narezanimi olivami, solimo in popramo. Pekač postavimo v vročo pečico in pečemo približno 25 minut. Še toplo pogačo narežemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.