|
na kockice narezanega krompirja |
|
mladega pora |
|
špargljev |
|
pločevinke tunine v olju ali v slanici |
|
masla |
|
češnjevih paradižnikov (lahko iz pločevinke) |
|
jajc |
|
soli in popra |
Krompir, tuna, zelenjava
Krompir kuhamo v slani vodi približno 5 minut, da se skuha, vendar ostane še čvrst. Proti koncu kuhanja krompirju dodamo še na koleščke narezan por in na koščke narezane šparglje, nato vse dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Plitev pekač namažemo z maslom, vanj stresemo kockice krompirja ter enakomerno porazdelimo koleščke pora, koščke špargljev in češnjeve paradižnike.
V skledi stepemo jajca, solimo in popramo. Zlijemo jih v pekač in ga postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno 20 minut oziroma toliko časa, da jajca zakrknejo. Tortiljo še vročo takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.