|
jajc |
|
špargljev |
|
mlade čebulice ali 1 šalotka |
|
češnjevih ali 1 čvrst paradižnik |
|
listov čemaža |
|
masla ali olja |
|
soli in popra |
Sestavine za 1 omleto: jajca, špargljiv, mlada čebulica, češnjev paradižnik....
Čebulico ali šalotko na drobno sesekljamo, šparglje očistimo in narežemo na koščke. Če šparglji niso zelo sveži in so že malce trdi, jih v slani vodi kuhamo 5 minut. Češnjevce narežemo na četrtine, če uporabimo paradižnik, ga narežemo na kocke in odstranimo semena. Čemaževe liste nasekljamo.
V ponvi na stopljenem maslu dušimo čebulico in šparglje, solimo in popramo. V skledi stepemo jajca in malo posolimo. Jajčno zmes vlijemo v ponev z zelenjavo, pokrijemo in na zmernem ognju pečemo 5 minut. Nato dodamo še paradižnik in čemaž in pečemo še 2 minuti.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.