|
kuskusa |
|
pločevinka tunine v lastnem soku |
|
češnjevih paradižnikov |
|
manjša pločevinka fižola v zrnju |
|
zelena bučka |
|
sesekljanega peteršilja ali ščep zdrobljenih posušenih zelišč |
|
soli in popra |
|
olja |
|
kisa |
kuskus, zelenjava, tuna
Kuskus stresemo v skledo, ga poparimo s slano vodo, primešamo 2 žlici olja in pokrito pustimo stati 5 minut. Glede količine vode se ravnamo po navodilih z vrečke, vsekakor naj je bo raje manj kot preveč. Ko se kuskus napne, ga z vilicami razdrobimo in pustimo, da se ohladi.
Fižol stresemo v cedilo, dobro splaknemo in odcedimo. Paradižnike prepolovimo, bučko na grobo naribamo. Vse damo v manjšo skledo, po okusu začinimo s soljo in poprom, zabelimo z oljem in kisom ter primešamo peteršilj.
Hladnemu kuskusu primešamo odcejeno in z vilicami razdrobljeno tunino, fižol, paradižnik in bučko, premešamo in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.