|
polžkov ali drugih kratkih testenin |
|
hrenovke |
|
zreli paradižniki |
|
mesnata rdeča paprika |
|
zelena bučka |
|
olja |
|
beli vinski ali jabolčni kis |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja ali ščep zdrobljenih posušenih zelišč |
testeninte - polžki, hrenovka, zelenjava
Bučko narežemo na kocke. Testenine skuhamo v veliki količini slane vode. Zadnjo minuto kuhanja jim dodamo na kocke narezano bučko. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo ali s posebno zajemalko poberemo iz vode. Damo jih v skledo, pokapljamo z oljem, premešamo in pustimo, da se ohladijo.
Hrenovke narežemo na koleščke in jih v ponvi ali v voku na 1 žlici olja popečemo. Nato jih pustimo, da se ohladijo, in jih dodamo testeninam. Paradižnik in papriko očistimo, narežemo na kockice in dodamo testeninam.
Solato po okusu začinimo s soljo in poprom, potresemo s peteršiljem, pokapljamo s kisom in oljem ter premešamo. Po želji lahko primešamo še majonezo ali tatarsko omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.