|
piščančje prsi (lahko porabimo tudi ostanke pečenega piščanca) |
|
riža |
|
korenčka |
|
mesnata rumena paprika |
|
večja kumara |
|
soli in popra |
|
olja |
|
beli vinski ali jabolčni kis |
riž, piščančje prsi, zelenjava
Piščančje prsi v pokriti posodi spečemo. Med pečenjem jih solimo in popramo ter prilijemo nekaj žlic vode, da se meso ne izsuši. Ko je meso pečeno, ga pustimo, da se ohladi.
Korenček ostrgamo ali olupimo in narežemo na kockice. Kumaro olupimo, prepolovimo, z žličko odstranimo semena in čvrsto meso narežemo na kockice. Papriko očistimo in narežemo na kockice.
V drugi posodi v veliki količini slane vode skuhamo riž in na kockice narezani korenček. Ko je riž kuhan, ga odcedimo, stresemo v skledo, pokapljamo z oljem in premešamo, da se ne sprime.
Ohlajenemu rižu dodamo kockice paprike in kumare, narezano piščančje meso, po okusu začinimo s soljo in poprom, poškropimo s kisom in oljem, premešamo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.