|
italijanskega riža za rižoto |
|
večjega gomolja koromača |
|
steblo pora |
|
korenčka |
|
masla |
|
olja |
|
soli in popra |
|
vrele čiste zelenjavne ali mesne juhe (lahko iz kocke) |
|
parmezana |
italijanski riž, koromač, korenček, parmezan...
Koromač narežemo na lističe, nežno koromačevo zelenje sesekljamo, por očistimo in na drobno narežemo, korenčka olupimo in narežemo. V posodi segrejemo olje in stopimo 1 žlico masla, dodamo narezano zelenjavo, mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča.
Zelenjavi dodamo riž, solimo in popramo, premešamo in prilijemo vrelo juho. Ko med kuhanjem riž popije tekočino, postopoma prilivamo vrelo vodo, da ostane vlažen.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo še 1 žlico masla in parmezan ter postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.