|
čvrsta jajčevca |
|
steblo pora |
|
korenčka |
|
mesnata rumena paprika |
|
zelena bučka |
|
čiste zelenjavne juhe |
|
olja |
|
sol |
|
egiptovske začimbne mešanice Kairo a la Carte |
|
sesekljanega peteršilja |
|
kuskusa |
|
masla |
jajčevci, ostala zelenjava, kus kus
Jajčevca narežemo na večje kocke. Por na grobo narežemo, korenčka ostrgamo in narežemo na paličice, papriko očistimo in narežemo na kocke, bučko po dolžini prerežemo in narežemo na kose.
V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo kocke jajčevca, mešamo in pražimo, da se z vseh strani popečejo. Nato dodamo por, korenje in papriko, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Solimo, začinimo z začimbno mešanico, prilijemo vročo juho, zavremo in na zmernem ognju pokrito dušimo približno 25 minut, da se zelenjava skuha. Nazadnje potresemo s peteršiljem in premešamo.
. Kuskus zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olja. Odstavimo in pokrito pustimo, da se kuskus napne. Nato primešamo maslo in kuskus z vilicami razdrobimo. Kuskus stresemo v veliko plitvo skledo ali razdelimo v posamezne skledice, na sredini naredimo jamico in vanjo damo dušeno zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.