|
italijanskega riža za rižoto |
|
do 500 g na kocke narezane teletine |
|
mini korenčkov (lahko zamrznjenih) |
|
steblo pora |
|
listov kitajskega zelja |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
suhega belega vina |
|
soli in popra |
italijanski riž, teletina, kitajsko zelje...
Por očistimo in na drobno zrežemo, zelje narežemo na trakove. V posodi segrejemo olje in 1 žlico masla, dodamo koščke mesa, mešamo in pražimo nekaj minut. Prepraženemu mesu dodamo por, korenčke in zelje, solimo in popramo, naprej mešamo in pražimo, da se por zmehča.
Nato dodamo riž, premešamo, zalijemo z vinom in počakamo, da to izpari. Najprej prilijemo samo toliko vrele vode, da ta riž prekrije, nato med kuhanjem postopoma prilivamo vrelo vodo in vsakokrat premešamo, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha.
Ko je riž pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo še 1 žlico masla in pokrito pustimo kakšno minuto, nato rižoto takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.