|
piščančjega fileja |
|
čebula |
|
česna |
|
jajčevec |
|
korenčka |
|
rdeča paprika |
|
rdeč feferonček (po želji) |
|
zelena bučka |
|
olja |
|
riža |
|
soli in popra |
rižota, piščanec, zelenjava
Zelenjavo očistimo. Čebulo in česen sesekljamo. Jajčevec in bučko narežemo na kocke, korenček in papriko na kockice, feferonček sesekljamo. Meso narežemo na kocke.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo kocke piščanca in jih z vseh strani na hitro popečemo. Nato meso preložimo na krožnik, v posodo damo čebulo in česen ter malo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo vso zelenjavo razen bučke, mešamo in pražimo še približno 5 minut, da se zelenjava zmehča.
Na zelenjavo stresemo riž, dodamo meso in kocke bučke, solimo in popramo. Prilijemo 5 dl vrele vode, premešamo in pokrito kuhamo približno 15 minut, da se riž skuha. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še malo vroče vode in dodamo feferonček, nazadnje rižoto po okusu dosolimo in popramo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.