|
krompir |
|
špinače |
|
čebula |
|
česna |
|
rdeča paprika |
|
olja |
|
jajca |
|
soli in popra |
krompir, špinača, ostala zelenjava
Krompir olupimo in narežemo na tanke ploščice. V vreli slani vodi ga kuhamo 5 minut in dobro odcedimo. Špinačo očistimo, dobro umijemo in odcedimo, nato jo na grobo nasekljamo. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen olupimo in pretlačimo. Papriko očistimo in narežemo na kockice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
V večji ponvi, ki jo lahko damo tudi v pečico, segrejemo olje, dodamo čebulo, pražimo in mešamo, da čebula postekleni. Nato dodamo česen, špinačo in papriko ter naprej mešamo in pražimo. Ko se paprika malo zmehča, dodamo krompir, premešamo, solimo in popramo.
Jajca stepemo, zlijemo v ponev in vse na hitro premešamo. Pečemo 5 minut, nato ponev prestavimo v ogreto pečico in pečemo še približno 10 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.