Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Lisičke z jajcem

Čas priprave:

5 min

Tip jedi:

Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Lisičke z jajcem
Sestavine
Št. oseb
lisičk
čebula
česna
jajca
olja
sesekljanega peteršilja

Opis

lisičke, čebula, česen

Priprava

Očiščene lisičke narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jajca ubijemo v skodelo in jih narahlo stepemo, solimo in popramo.

V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, pražimo in mešamo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo gobe in česen, naprej pražimo in mešamo nekaj minut, da se gobe zmehčajo, prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo 5 minut.

Gobam primešamo jajca in peteršilj, med mešanjem pražimo toliko časa, da jajca zakrknejo, in še vroče ponudimo s polento ali kruhom.