|
očiščenih morskih sadežev in rib (repkov kozic, narezanih lignjev in manjših rib) |
|
školjk v lupini |
|
belega riža za rižote |
|
čebula |
|
korenček |
|
zreli paradižniki |
|
olja |
|
vrele vode |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
riž, zelenjava, morski sadeži in ribe
Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kockice, paradižnik prav tako narežemo na kockice. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in korenček, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo morske sadeže in kose rib, premešamo in popražimo
Morskim sadežem in ribam dodamo riž, solimo in popramo ter prilijemo 5 dl vrele vode. Delno pokrito kuhamo približno 15 minut oziroma toliko časa, da se riž skuha. Vmes previdno premešamo in po potrebi prilivamo vrelo vodo, da se rižota ne izsuši in se riž ne razkuha. Nazadnje potresemo s peteršiljem, premešamo in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.