Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Morska rižota s školjkami

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Morska rižota s školjkami
Sestavine
Št. oseb
očiščenih morskih sadežev in rib (repkov kozic, narezanih lignjev in manjših rib)
školjk v lupini
belega riža za rižote
čebula
korenček
zreli paradižniki
olja
vrele vode
soli in popra
sesekljanega peteršilja

Opis

riž, zelenjava, morski sadeži in ribe

Priprava

Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kockice, paradižnik prav tako narežemo na kockice. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in korenček, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo morske sadeže in kose rib, premešamo in popražimo

Morskim sadežem in ribam dodamo riž, solimo in popramo ter prilijemo 5 dl vrele vode. Delno pokrito kuhamo približno 15 minut oziroma toliko časa, da se riž skuha. Vmes previdno premešamo in po potrebi prilivamo vrelo vodo, da se rižota ne izsuši in se riž ne razkuha. Nazadnje potresemo s peteršiljem, premešamo in ponudimo.