Lahka panakota z jagodičjem

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Lahka panakota z jagodičjem
Sestavine
Št. oseb
svežega ali zamrznjenega jagodičja
zvrhanih čajnih žličk zmlete želatine
mleka
sladke smetane
sladkorja
cvetličnega ali akacijevega medu

Opis

jagodičje, zmleta želatina, mleko, cvetlični ali akacijev med...

Priprava

V skodelici zmešamo 6 žličk želatine s 6 žlicami hladne vode in pustimo 10 minut, da želatina nabrekne. Med tem v posodi zavremo mleko, smetano, 2 žlici sladkorja in med. V vrelo mleko s smetano damo želatino, odstavimo in mešamo, da se želatina stopi, nato nalijemo v skledice in damo na hladno, da se strdi.

V skodelici zmešamo 1 zvrhano žličko želatine in 2 žlici vode. V kozici zmešamo jagodičje in 2 žlici sladkorja, segrejemo, dodamo želatino, premešamo in odstavimo. Jagodičje razdelimo v skledice s panakoto in dobro ohladimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.