|
črnih oliv brez koščic |
|
posušeni paradižniki (po želji) |
|
čvrstega sira feta |
|
moke |
|
sesekljanega svežega rožmarina |
|
pecilnega praška |
|
sode bikarbone |
|
soli |
|
popra |
|
jajce |
|
olivnega olja |
|
polnomastnega jogurta |
Sestavine za 12 kosov + maščoba in moka za modelčke, pa dober tek
Vdolbinice pekača za mafine ali modelčke namastimo in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Olive narežemo na koleščke, paradižnike na drobno zrežemo. Sir narežemo na kockice.
V skledi zmešamo moko s pecilnim praškom, sodo, soljo in poprom. Dodamo rožmarin, olive, paradižnike in kockice sira. V drugi skledi z metlico stepemo jajce in ga zmešamo z oljem in jogurtom. Zmes dodamo suhim sestavinam in s kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažijo in povežejo.
Zmes razdelimo v vdolbinice pekača ali modelčke, postavimo v ogreto pečico in pečemo od 23 do 30 minut, da se zlato zapečejo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.