|
rdeča paprika |
|
peteršilja |
|
koruze iz pločevinke |
|
modke |
|
koruzne moke |
|
koruznega zdroba |
|
nastrganega sira |
|
pecilnega praška |
|
sode bikarbone |
|
soli |
|
popra |
|
jajce |
|
olja |
|
polnomastnega jogurta ali kisle smetane |
sestavine za 12 kosov + maščoba in koruzna moka za modelčke
Vdolbinice pekača za mafine ali modelčkov namažemo z maščobo in potresemo s koruzno moko. Papriko očistimo in narežemo na drobne kockice, peteršilj sesekljamo. Koruzo splaknemo in dobro odcedimo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
V skledi zmešamo belo in koruzno moko, koruzni zdrob, pecilni prašek, sodo, sol in poper. Dodamo 3/4 sira, kockice paprike, sesekljan peteršilj in odcejeno koruzo ter dobro premešamo.
V večji skledi z metlico stepemo jajce in ga zmešamo z oljem in jogurtom ali kislo smetano. Med mešanjem dodamo suhe sestavine in s kuhalnico zmešamo le toliko, da se navlažijo in povežejo.
Testo razdelimo v vdolbinice pekača za mafine ali modelčke, postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 35 minut (odvisno od vrste pekača in velikosti vdolbinic). Proti koncu pečenja mafine potresemo s preostalim sirom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.