|
pločevinka tunine v olivnem olju |
|
srčkov artičok v slanici |
|
olivnega olja |
|
sesekljana stroka česna |
|
posušenega origana |
|
zdrobljenega čilija |
|
limoninega soka |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
sol in poper |
|
rebrastih kratkih makaronov |
|
svežega sesekljanega peteršilja |
tunina, artičoke
V skledi zmešamo odcejeno in na koščke nadrobljeno tunino, narezane srčke artičok, olje, česen in limonino lupinico. Vse premešamo, začinimo z origanom in čilijem, prelijemo z oljem in limoninim sokom, po okusu solimo in popramo.
V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, jo solimo, vanjo stresemo makarone in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo tako, da vodo odlijemo v veliko skledo. Ko se skleda dobro ogreje, vodo odlijemo, vanjo damo omako, nanjo stresemo odcejene testenine, premešamo, potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.