|
manjših sardel ali sardonov |
|
mešanice začimb za ribe |
|
moke |
|
čebule |
|
velike rdeče paprike |
|
olivnega olja |
|
vinskega kisa |
|
soli in popra |
|
velikih listov bazilike |
sardele ali sardoni, moka, čebula, rdeča paprika....
Ribice očistimo, jim odstranimo glave in hrbtenico, da dobimo nekakšne zrezke. Zložimo jih v naoljen plitev pekač, enakomerno poprašimo z moko in potresemo z začimbno mešanico ter pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v pečico ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 20 minut.
Zelenjavo očistimo, čebulo narežemo na lističe, papriko na trakce. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in papriko, solimo in popramo. Mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča, prilijemo nekaj žlic vroče vode in dušimo še približno 3 minute. Nazadnje prilijemo kis, premešamo in odstavimo. Pečene ribe prelijemo z marinado, potresemo z nasekljano baziliko, pokrijemo in pustimo, da se vse ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.