|
do 800 g sardel (odvisno od tega, ali sardele ponudimo kot predjed ali glavno jed) |
|
ali 2 večji beli čebuli |
|
rdeče in 1 kos zelene paprike |
|
moke |
|
olja |
|
olivnega olja |
|
vinskega kisa |
|
soli in popra |
sardele, čebula, paprika, moka...
Sardele očistimo, odrežemo jim glave in odstranimo hrbtenico, nato jih dobro splaknemo pod tekočo mrzlo vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Povaljamo jih v moki in v vročem olju zlato ocvremo.
Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na trakove. V posodi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da postekleni. Čebuli dodamo papriko, naprej mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo kis in nekaj žlic vode, prevremo in odstavimo.
V plitvo skledo v plasteh zložimo sardele, čebulo in papriko, vse prelijemo s kislo tekočino in dobro ohladimo. Tako pripravljene sardele lahko v dobro zaprti posodi v hladilniku hranimo 3 dni.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.