|
testenin v obliki velikih riževih zrn (risoni) |
|
piščančjega fileja |
|
avokada |
|
ali 1 skodelica češnjevih paradižnikov |
|
sojine omake |
|
moke |
|
soli in popra |
|
belega vinskega ali jabolčnega kisa |
|
olja |
testenine v obliki velikih riževih zrn (risoni), piščančji file, avokado...
Piščančji file narežemo na trakce, jih damo v manjšo skledo, popramo, prilijemo sojino omako, dobro premešamo in pustimo marinirati vsaj 20 minut. Medtem testenine skuhamo v slani vodi. Ko so kuhane, jih stresemo v cedilo, na hitro speremo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo.
Paradižnike prepolovimo, damo v skledo za solato, solimo in popramo ter pokapljamo z 2 žlicama olja. Avokado prepolovimo, olupimo, narežemo na paličice ali kockice, damo v skledo s paradižnikom in pokapljamo s kisom.
Marinirane trakce piščanca malo odcedimo in zmešamo z moko. V voku ali ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo trakce piščanca, mešamo in pražimo 5 minut. Trakce mesa s penovko poberemo iz voka, jih na hitro odcedimo na papirnatih brisačah in dodamo paradižnikom in avokadu. Nazadnje dodamo še odcejene testenine, vse premešamo, po okusu dosolimo in popramo ter postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.