|
peresnikov ali drugih kratkih testenin |
|
oz. 1 večja pločevinka tunine |
|
jajce |
|
nastrganega parmezana |
|
do 4 žlice drobtin |
|
manjša čvrsta jajčevca |
|
moke |
|
čvrstih paradižnikov na vejici |
|
olja |
|
soli in popra |
|
olivnega olja |
|
do 3 žlice kisa |
|
v kisu vloženih kaper |
peresniki, tunina, jajčevci...
V loncu zavremo približno 3 l vode. Ko voda zavre, dodamo 1 žlico soli in testenine. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in stresemo v skledo.
V manjši skledi stepemo jajce, dodamo 1 ščepec soli, odcejeno in nadrobljeno tunino, parmezan in drobtine ter vse dobro zmešamo. Zmes stresemo na kos papirja za peko, jo oblikujemo v klobaso, dobro zavijemo in konce zavežemo. Klobaso v vreli vodi kuhamo od 15 do 20 minut, nato jo dobro odcedimo, odvijemo in narežemo.
Jajčevca narežemo na 1 cm velike kockice, posolimo, damo jih v cedilo in pustimo 15 minut, da se odcedijo. Čvrsto meso paradižnikov narežemo na kockice, semena in tekočino zavržemo. Paradižnik solimo in popramo ter pokapljamo z olivnim oljem.
Odcejene kockice jajčevca najprej popivnamo na papirnatih brisačah, pomokamo in v ponvi v vročem olju zlato ocvremo. Ocvrte kockice s penovko poberemo iz olja in dodamo testeninam.
Testeninam dodamo še paradižnik in kapre, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z olivnim oljem in kisom, vse premešamo in na vrh naložimo narezano tunino klobaso.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.