Testeninska solata s tunino klobaso

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Testeninska solata s tunino klobaso
Sestavine
Št. oseb
peresnikov ali drugih kratkih testenin
oz. 1 večja pločevinka tunine
jajce
nastrganega parmezana
do 4 žlice drobtin
manjša čvrsta jajčevca
moke
čvrstih paradižnikov na vejici
olja
soli in popra
olivnega olja
do 3 žlice kisa
v kisu vloženih kaper

Opis

peresniki, tunina, jajčevci...

Priprava

V loncu zavremo približno 3 l vode. Ko voda zavre, dodamo 1 žlico soli in testenine. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in stresemo v skledo.

V manjši skledi stepemo jajce, dodamo 1 ščepec soli, odcejeno in nadrobljeno tunino, parmezan in drobtine ter vse dobro zmešamo. Zmes stresemo na kos papirja za peko, jo oblikujemo v klobaso, dobro zavijemo in konce zavežemo. Klobaso v vreli vodi kuhamo od 15 do 20 minut, nato jo dobro odcedimo, odvijemo in narežemo.

Jajčevca narežemo na 1 cm velike kockice, posolimo, damo jih v cedilo in pustimo 15 minut, da se odcedijo. Čvrsto meso paradižnikov narežemo na kockice, semena in tekočino zavržemo. Paradižnik solimo in popramo ter pokapljamo z olivnim oljem.

Odcejene kockice jajčevca najprej popivnamo na papirnatih brisačah, pomokamo in v ponvi v vročem olju zlato ocvremo. Ocvrte kockice s penovko poberemo iz olja in dodamo testeninam.

Testeninam dodamo še paradižnik in kapre, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z olivnim oljem in kisom, vse premešamo in na vrh naložimo narezano tunino klobaso.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.