|
peresnikov ali drugih kratkih testenin |
|
velike rdeče mesnate paprike |
|
mortadele v kosu |
|
ovčjega sira |
|
olja |
|
olivnega olja |
|
jabolčnega kisa |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
peresniki, rdeča paprika, mortadela...
Testenine skuhamo v slani vodi. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih splaknemo z mrzlo vodo, dobro odcedimo, stresemo v skledo in zmešamo z olivnim oljem.
Papriko očistimo in narežemo na kvadratke. V kozici segrejemo 1 žlico olja in 5 žlic vode, dodamo papriko, solimo in popramo ter deloma pokrito dušimo 5 minut. Nazadnje dodamo 1 žlico kisa in odstavimo.
Mortadelo in ovčji sir narežemo na približno 1 cm velike kocke in dodamo testeninam. Dodamo še papriko in peteršilj, po okusu okisamo, premešamo in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.