|
čvrstih jagod |
|
očiščene rabarbare |
|
rdečega ribeza |
|
malin |
|
želirnega sladkorja |
Sestavine za 8 manjših kozarčkov: jagode, rabarbara, rdeči ribez.... 1 kg čvrstih jagod
Sadje umijemo in očistimo. Olupljeno rabarbaro narežemo na kockice, jagode prerežemo.
Odcejeno sadje stresemo v veliko široko posodo, dodamo 500 g sladkorja, pristavimo in mešamo, da se ne prismodi. Kuhamo približno 10 minut, da se sadje zmehča, nato dodamo preostali sladkor in med mešanjem zavremo. Od trenutka, ko zavre, kuhamo in mešamo še 3 minute.
Še vroč džem damo v čiste in ogrete kozarčke, jih takoj zapremo, obrnemo na glavo in tako pustimo 5 minut, nato jih obrnemo in pustimo, da se ohladijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.