Limonina marmelada

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Džemi, marmelade

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Limonina marmelada
Sestavine
Št. oseb
velikih neškropljenih limon
vode
sladkorja
želirnega sladkorja

Opis

limone, voda, sladkor

Priprava

Dobro umite limone narežemo na tanke rezine, jih damo v posodo, prilijemo vodo in zavremo. Na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se lupina zmehča. Nato dodamo obe vrsti sladkorja, premešamo, zavremo in na blagem ognju kuhamo še približno 15 minut, da se marmelada zgosti.

Še vročo marmelado damo v kozarce, jih takoj zapremo in pustimo, da se ohladijo. Tako pripravljeno marmelado hranimo v hladni, temni in suhi shrambi ali v hladilniku.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.